stäng av

Ingredienser

  • 4 Gene Tunnbröd
  • 4 Surströmmingfiléer, i bitar (eller hel, om du föredrar det)
  • 4 Mandelpotatisar, kokta och skivade
  • 2 Tomater, skivade
  • 1 Rödlök, hackad
  • 2 dl Gräddfil eller creme fraiche
  • 3 msk Gräslök, hackad
  • 4 msk Smör, mjukt
1
2
3
4
5
0 röster

Surströmmingsklämma

Förslag på bröd

Gene Tunnbröd

Ingredienser

  • 4 Gene Tunnbröd
  • 4 Surströmmingfiléer, i bitar (eller hel, om du föredrar det)
  • 4 Mandelpotatisar, kokta och skivade
  • 2 Tomater, skivade
  • 1 Rödlök, hackad
  • 2 dl Gräddfil eller creme fraiche
  • 3 msk Gräslök, hackad
  • 4 msk Smör, mjukt

Gör så här

  1. Lägg upp samtliga ingredienser i skålar på en bricka och låt gästerna montera sin egen klämma. 
  2. Vissa vill äta skinnet på sin strömming, andra inte, så låt gästerna själva bestämma.
  3. Så här gör vi klämman: Bryt isär brödet efter markeringen.
  4. Smöra en sida av brödet (eller båda, du väljer).
  5.  Lägg potatis, strömming, tomat, lök, gräddfil och gräslök på den smörade brödskivan, toppa med den andra brödskivan. Njut!
  6. Tips: Eftersom spadet kan spruta ut lite när man öppnar surströmmingsburken är ett tips att öppna den nedsänkt i en hink med kallt vatten.

Fler recept med