stäng av

Ingredienser

  • 6 halvmånar Jubileumskaka
  • 100 g Färskost, naturell
  • 1 dl Crème fraiche
  • 100 g Kruksallat
  • 150 g Rostbiff
  • 100 g Pastrami
  • Physalis
  • 1 Rött äpple
  • Gräslök, några strån
  • Fyllning 1
  • 1 Rött äpple, tärnat
  • 1 dl Saltgurka, tärnad
  • 1 dl Soltorkade tomater, strimlade
  • 2 dl Crème fraiche
  • Fyllning 2
  • 100 g Kokt skinka (alt rökt), strimlad
  • 2 tsk Pepparrot, riven
  • 1 dl Bladpersilja, strimlad
  • 200 g Färskost, naturell
1
2
3
4
5
48 röster

Smörgåstårta klassisk

Receptet är tillagat på sex stycken halvmånar, 1,5 påse Jubileumskaka.

Förslag på bröd

Jubileumskaka

Ingredienser

  • 6 halvmånar Jubileumskaka
  • 100 g Färskost, naturell
  • 1 dl Crème fraiche
  • 100 g Kruksallat
  • 150 g Rostbiff
  • 100 g Pastrami
  • Physalis
  • 1 Rött äpple
  • Gräslök, några strån
  • Fyllning 1
  • 1 Rött äpple, tärnat
  • 1 dl Saltgurka, tärnad
  • 1 dl Soltorkade tomater, strimlade
  • 2 dl Crème fraiche
  • Fyllning 2
  • 100 g Kokt skinka (alt rökt), strimlad
  • 2 tsk Pepparrot, riven
  • 1 dl Bladpersilja, strimlad
  • 200 g Färskost, naturell

Gör så här

  1. Blanda fyllningarna var för sig. Smaka av med salt och svartpeppar.
  2. Fördela fyllning 1 på två Jubileumskakor, lägg de skurna sidorna mot varandra. Lägg på två Jubileumskakor med skarven åt motsatta hållet, fördela fyllning 2.
  3. Blanda färskost med crème fraiche och bred på de resterande Jubileumskakorna, lägg dem på toppen.
  4. Garnera med sallat, rostbiff, pastrami, physalis, äpple och gräslök.