Tillbaka

Semmeltårta med Polarbröd


Riv mandelmassan och blanda ut med lite vispgrädde om den känns hård. Fördela hälften över en hel brödskiva. Vispa grädden och spritsa eller klicka ut hälften ovanpå mandelmassan. Lägg på ett bröd. Fördela resten av mandelmassan på brödet och spritsa eller klicka ut resten av grädden. Lägg på den sista brödskivan och pudra med florsocker strax före servering. Blir god att servera som den är men också med varm mjölk i en djup tallrik som hetvägg.

Tips! Vill du dryga ut mandelmassan precis som man ofta gör med inkråmet från en vetebulle, använd en del av brödet som blir över och smula innan du blandar det med den rivna mandelmassan. Eventuellt behövs lite extra vispgrädde för att få en mjukare konsistens. Blir supergott!

 

Ingredienser

6-10 bitar

3 rundlar Polarbröd Jubileumskaka (1,5 paket)
400 g mandelmassa
5 dl vispgrädde
florsocker