Saffranstårta

Förslag på bröd
Snart tillbaka – Jubileumskaka
Ingredienser
- 4 Snart tillbaka – Jubileumskaka
- 1 g Saffran
- 1 tsk Råsocker
- 1 nypa Salt
- 3 dl Vispgrädde
- 2 dl Creme fraiche eller gräddfil
- ½ Purjolök
- 400 g Rökt renkött alt. annat rökt kött
- 600 g Färskost
- 1 dl Pepparrot, riven
- 1 kruka Persilja
- ½ dl Torkade tranbär
Gör så här
Saffransblandning
- Stöt först saffran med socker till ett fint pulver.
- Vispa sedan grädden luftig innan du tillsätter crème fraiche och vispar ytterligare.
- Rör sedan ner saffranspulvret samt saltet i gräddblandningen.
Färskostblandning
- Dela och skölj purjolöken, skär i tunna skivor.
- Mixa färskosten med 300 g av köttet, skala och riv pepparroten och rör sedan ner i mixen.
- Smaka av med salt och peppar.
- Klipp av 6–8 persiljevippor för dekoration och hacka resten fint.
Montering
- Bred ut färskostmixen på den understa brödkakan.
- Lägg på ännu en brödkaka och bred den med saffranblandningen, strö sedan ut rikligt med fint skuren purjolök ovanpå.
- Lägg på en tredje brödkaka och bred ut ännu ett lager av färskostmixen.
- Bred ut resten av saffranskrämen på den fjärde och sista brödskivan, strö över fint skuren purjolök och finhackad persilja.
- Dekorera med resten av köttet, persiljevippor och tranbär. Servera och njut!