Tillbaka

Saffranstårta


Saffransblandning:
Stöt först saffran med socker till ett fint pulver. Vispa sedan grädden luftig innan du tillsätter crème fraiche och vispar ytterligare. Rör sedan ner saffranspulvret samt saltet i gräddblandningen.

Färskostblandning:
Dela och skölj purjolöken, skär i tunna skivor. Mixa färskosten med 300 g av köttet, skala och riv pepparroten och rör sedan ner i mixen. Smaka av med salt och peppar. Klipp av 6–8 persiljevippor för dekoration och hacka resten fint.

Bred ut färskostmixen på den understa brödkakan. Lägg på ännu en brödkaka och bred den med saffranblandningen, strö sedan ut rikligt med fint skuren purjolök ovanpå. Lägg på en tredje brödkaka och bred ut ännu ett lager av färskostmixen. Bred ut resten av saffranskrämen på den fjärde och sista brödskivan, strö över fint skuren purjolök och finhackad persilja. Dekorera med resten av köttet, persiljevippor och tranbär. Servera och njut!

Ingredienser

2 paket Polarbröd Jubileumskaka (4 kakor)

Saffransblandning:
1 g saffran
1 tsk råsocker
1 nypa salt
3 dl vispgrädde
2 dl Creme Fraiche

Färskostblandning:
½ purjolök
400 g rökt renkött alt. annat rökt kött
600 g färskost
1 dl färsk riven pepparrot

1 kruka persilja
½ dl torkade tranbär