stäng av

Ingredienser

  • 1 Sund & God Råg
  • 1 Potatis
  • 1 Morot
  • 50 g Oskalade hasselnötter (alternativt pinjenötter, om du föredrar klassisk pesto)
  • 2 krukor Basilika
  • 100 g Parmesan, riven
  • 1 Vitlöksklyfta
  • 2 dl Olivolja
  • Salt och peppar
  • Citronjuice
1
2
3
4
5
0 röster

Potatis & pestosmörgås

Förslag på bröd

Sund & God Råg

Ingredienser

  • 1 Sund & God Råg
  • 1 Potatis
  • 1 Morot
  • 50 g Oskalade hasselnötter (alternativt pinjenötter, om du föredrar klassisk pesto)
  • 2 krukor Basilika
  • 100 g Parmesan, riven
  • 1 Vitlöksklyfta
  • 2 dl Olivolja
  • Salt och peppar
  • Citronjuice

Gör så här

  1. Bred en skiva Sund & God Råg med hasselnötspesto.
  2. Skiva sedan en kall, kokt potatis och lägg ovanpå.
  3. Salta och peppra efter smak, och toppa med rivna morötter.
  4. Tips! Om du skulle vilja ha ännu mer smak, prova att toppa med mjölksyrade morötter.

Hasselnötspesto:

  1. Mixa eller mortla nötter, vitlök och basilika.
  2. Rör ner parmesan och citronjuice, tillsätt lite olivolja i taget under omrörning.
  3. Rör om tills du har en jämn, grovkornig pesto.
  4. Salta och peppra efter tycke och smak, sedan är det bara att njuta!