Tillbaka

Polarknäcke med olika röror


Löjromsfraiche
Blanda crème fraiche och löjrom med vitpeppar. Dekorera gärna med citronklyftor.

Tapenade
Mixa oliver, sardeller, kapris, vitlök. Droppa i olivoljan och smaka av med peppar. Garnera med hackad bladpersilja.

Ädeloströra
Mosa ädelosten med en gaffel och blanda med crème fraiche. Toppa med hackade valnötter.

Servera de goda bröden och rörorna som drinktilltugg, gärna med rädisor, gurkstavar och blekselleri till.

Ingredienser

2 portioner

Polarbröd Polarknäcke

Löjromsfraiche:
4 msk crème fraiche
2 msk löjrom eller röd caviar
nymalen vitpeppar

Tapenade:
200 g urkärnade svarta oliver
4 sardellfiléer
1 tsk kapris
1/2 vitlöksklyfta
2 msk olivolja
nymalen svartpeppar
1 msk hackad bladpersilja

Ädeloströra:
50 g ädelost
2 msk crème fraiche
2 msk valnötter