stäng av

Ingredienser

  • 3 Polarkaka
  • ½ dl Gräddfil
  • 1 dl Majonäs
  • 1 msk Dijonsenap
  • 2 msk Gräslök, hackad (plus lite extra till dekoration)
  • 2 burkar Matjessill, ca 200 gram
  • 1 burk Forellrom, ca 50 gram
  • Salt och peppar
1
2
3
4
5
5 röster

Pintxos med matjessill

De här munsbitarna blir extra goda om de läggs ihop med fyllningen dagen före och får vila i kylen över natten och sedan dekoreras precis innan serveringen. Men de går att äta direkt också om du har lite bråttom.

Förslag på bröd

Polarkaka

Ingredienser

  • 3 Polarkaka
  • ½ dl Gräddfil
  • 1 dl Majonäs
  • 1 msk Dijonsenap
  • 2 msk Gräslök, hackad (plus lite extra till dekoration)
  • 2 burkar Matjessill, ca 200 gram
  • 1 burk Forellrom, ca 50 gram
  • Salt och peppar

Gör så här

  1. Hacka hälften av sillen (1 burk), blanda med gräddfil, majonnäs, senap och gräslök. Smaka av med salt och peppar.
  2. Dela upp fyllningen på 2 skivor polarbröd och bred ut till ett jämnt lager, lägg på varandra med ytterligare en skiva på toppen, låt stå i kyl över natten.