stäng av

Ingredienser

  • 1 Jubileumskaka
  • 100 g Rimmad lax
  • 1 Mango
  • ½ Röd chili, strimlad
  • 1 Liten rödlök, finhackad
  • ½ Lime, saften
  • 2 tsk Kallpressad rapsolja
  • Färsk koriander, hackad
  • Sriracha sås (alt tabasco)
1
2
3
4
5
7 röster

Pintxos med lax och mango

Receptet blir ca 12 st pintxos.

Förslag på bröd

Jubileumskaka

Ingredienser

  • 1 Jubileumskaka
  • 100 g Rimmad lax
  • 1 Mango
  • ½ Röd chili, strimlad
  • 1 Liten rödlök, finhackad
  • ½ Lime, saften
  • 2 tsk Kallpressad rapsolja
  • Färsk koriander, hackad
  • Sriracha sås (alt tabasco)

Gör så här

  1. Skiva laxen i ca 4 mm tjocka skivor.
  2. Skala och hyvla mangon i fina remsor (eller skär tunna skivor) och blanda med strimlad chili, finhackad rödlök, limesaft, rapsolja och hackad koriander.
  3. Skär mindre bitar av brödet, lägg på en skiva lax, toppa med mangoblandningen och några droppar srirachasås.