Tillbaka

Minipizza med hummus och granatäpple


Gör i ordning grillen (eller sätt ugnen på 175 grader). Fräs grönkålen hastigt i olja. Fördela hummus på brödskivorna. Lägg på grönkål och morot. Grilla pizzorna med indirekt grillning (skjut kol/briketter åt sidan och lägg brödet mitt på). Täck med lock och grilla cirka 5 minuter eller tills de är genomvarma och botten är gyllene. Toppa med rostad mandel eller dukkah och granatäpple.

Tips! Om du har en pizzasten passar det utmärkt att använda den här. Värm den isåfall i förväg i grillen några minuter. Vill du inte grilla så gratinera i ugnen, funkar lika bra!

*Dukkah är härlig smaksättare/kryddblandning med ursprung i Egypten som du enkelt gör själv. Blanda nötter/mandel och rosta i ugnen, ca 10 minuter på 175 grader. Mot slutet strör du på sesamfrön, spiskummin, chilipulver och salt. Låt svalna och mixa i matberedare och använd till smaksättare av t ex grillade rätter, ris eller wokade grönsaker. Gott!

 

Ingredienser

4 små pizzor

4 Polarpärlan Fullkorn
1 dl färdig hummus
2 dl grönkål, strimlad
1 morot, strimlad
1/2 dl granatäppelkärnor
2 msk rostad mandel, hackad eller dukkah*
olja till stekning