stäng av

Ingredienser

  • 2 Polarpärlan Vete
  • ¾ dl Färdig hollandaisesås
  • 4 Gröna sparrisar
  • 2 Ägg
  • ½ dl Vitvinsvinäger till pochering
  • 1 krm Salt
  • 4 skivor Gravad eller rökt lax
  • Salt
  • Nymalen vitpeppar
  • 2 Dillvippor
1
2
3
4
5
0 röster

Lax och pocherat ägg

Förslag på bröd

Polarpärlan Vete

Ingredienser

  • 2 Polarpärlan Vete
  • ¾ dl Färdig hollandaisesås
  • 4 Gröna sparrisar
  • 2 Ägg
  • ½ dl Vitvinsvinäger till pochering
  • 1 krm Salt
  • 4 skivor Gravad eller rökt lax
  • Salt
  • Nymalen vitpeppar
  • 2 Dillvippor

Gör så här

  1. Värm såsen enligt anvisning på förpackningen.
  2. Skär sparrisen i mindre bitar och koka den i saltat vatten i 1 minut. Häll av i durkslag.
  3. Koka upp vatten med vinäger och salt.
  4. Knäck äggen och stjälp försiktigt ner dem i det kokande vattnet.
  5. Låt äggen sjuda sakta i ca 4 min tills vitan hårdnat men gulan fortfarande är lös.
  6. Lyft upp äggen med en hålslev.
  7. Lägg sparris och laxskivorna på bröden, toppa med äggen och skeda över hollandaisesåsen.
  8. Dekorera med dill.