stäng av

Ingredienser

  • 2 Gene Tunnbröd
  • 100 g Kräftstjärtar
  • 2 Äggulor
  • 1 msk Pressad citronsaft + rivet skal från 1/2 citron
  • 2 Vitlöksklyftor, pressade
  • dl Olivolja
  • ½ Röd chili, finhackad
  • Salt och peppar
1
2
3
4
5
0 röster

Kräftsnittar med chiliaioli

Gör gärna egen aioli, det blir absolut godast och är väldigt enkelt. Detta recept ger drygt 2 dl aioli, allt behövs inte till snittarna så spara gärna och servera gärna som tillbehör till grillat eller skaldjur. Orkar du inte göra din egen aioli går det såklart lika bra med färdigköpt.

Förslag på bröd

Gene Tunnbröd

Ingredienser

  • 2 Gene Tunnbröd
  • 100 g Kräftstjärtar
  • 2 Äggulor
  • 1 msk Pressad citronsaft + rivet skal från 1/2 citron
  • 2 Vitlöksklyftor, pressade
  • dl Olivolja
  • ½ Röd chili, finhackad
  • Salt och peppar

Gör så här

  1. Börja med chiliaiolin. Se till att alla råvaror håller samma temperatur, enklast är om de legat i rumstemperatur en stund.
  2. Rör ihop äggulorna med citronsaft och pressad vitlök.
  3. Tillsätt oljan droppvis och vispa hela tiden, på slutet brukar det gå bra att hälla lite snabbare.
  4. Fortsätt tills aiolin tjocknat.
  5. Tillsätt den hackade chilin, citronskalet och smaka av med salt och peppar.
  6. Känns aiolin för stabbig, tillsätt lite mer citronsaft. Känns den för syrlig, tillsätt lite mer olja och fortsätt vispa. Saltet är också viktigt för smakbalansen.
  7. Fördela aioli och kräftstjärtar på små snittar som du brutit i lagom stora munsbitar.
  8. Servera direkt och njut!