stäng av

Ingredienser

  • 2 Gene Tunnbröd
  • 2 dl Creme fraiche eller smetana
  • 4 Potatisar, skalade, kokta och skivade
  • 3 Ansjovisfiléer
  • 1 burk Röd stenbitsrom (75 g)
  • Citronskal, fint skuret eller rivet
  • 1 msk Purjo eller rödlök, fint skuren
  • Salt och peppar
1
2
3
4
5
0 röster

Janssonsnittar

0.30 kg CO2e/portion
11%

av rek. daglig klimatbudget

Förslag på bröd

Gene Tunnbröd

Ingredienser

  • 2 Gene Tunnbröd
  • 2 dl Creme fraiche eller smetana
  • 4 Potatisar, skalade, kokta och skivade
  • 3 Ansjovisfiléer
  • 1 burk Röd stenbitsrom (75 g)
  • Citronskal, fint skuret eller rivet
  • 1 msk Purjo eller rödlök, fint skuren
  • Salt och peppar

Gör så här

  1. Bryt Geneskivorna i 10–12 mindre bitar.
  2. Skär anjovisfiléerna i samma antal bitar som du brutit brödet.
  3. Lägg på 1–2 potatisskivor på varje snitt och stänk på lite anjovisspad om du tycker om det.
  4. Klicka sedan på crème fraiche, lägg på anjovisbitar, lite stenbitsrom, citronskal, purjo- eller rödlök.
  5. Toppa med lite salt och peppar. Färdiga att avnjutas!