stäng av

Ingredienser

  • 2 Jubileumskaka
  • 20 Prinskorvar
  • 750 g Potatis, mjölig
  • 1 dl Mjölk
  • 2 msk Smör
  • Salt och peppar
  • Oliver, färskost, sallad och physalis till dekoration
1
2
3
4
5
3 röster

Igelkotten

Korv med mos på roligt sätt!

Förslag på bröd

Jubileumskaka

Ingredienser

  • 2 Jubileumskaka
  • 20 Prinskorvar
  • 750 g Potatis, mjölig
  • 1 dl Mjölk
  • 2 msk Smör
  • Salt och peppar
  • Oliver, färskost, sallad och physalis till dekoration

Gör så här

  1. Koka potatisen mjuk och blanda med mjölk och smör, smaka av med salt och peppar.
  2. Stek prinskorvar. Snitta ett kryss i varje topp så spricker de fint när du steker.
  3. Spetsa till ca 10 minimorötter (var försiktig med kniven!).
  4. Montera igelkotten genom att breda ut mos på en halvmåne av Polarbröd Jubileumskaka.
  5. Lägg på en brödskiva till och bred på resterande mos så att igelkotten får en rygg.
  6. Ställ korvar och morötter så att de bildar taggarna.
  7. Gör ögon och nos av oliver och spritsad färskost.
  8. Lägg upp igelkotten på ett fat med sallad och dekorera med zickzack-skurna physalis.

Fler recept med