Tillbaka

Grillade räkor med vitlöksbröd


Börja med marinaden. Finhacka vitlök och blanda med citrongräs, limeskal, limesaft, chili, soja, chilisås, sesamolja och olivolja i en skål. Vänd ned räkorna och låt marinera ca 30 minuter. Förbered under tiden vitlöksbröden genom att dela dem i små trekanter. Strax innan grillning penslar du med olivolja och grillar på bägge sidor. Skala vitlöksklyftorna, dela i två halvor och gnugga klyftorna mot brödskivorna. Droppa lite extra olja på bröden och strö över flingsalt. Grilla räkorna snabbt på varje sida tills de får fin färg, är de kokta ska de bara bli lite varma. Är de råa krävs några minuter extra på grillen. Servera med vitlöksbröd och gärna lite extra lime vid sidan.

Ingredienser

2-4 portioner

Räkor:
500 g färska räkor med skal, gärna råa
1-2 vitlöksklyftor
2 tsk finhackat citrongräs
2 tsk finrivet limeskal
limesaft från 1/2 lime
1 tsk finhackat röd chili
1 msk soja
1 msk söt chilisås
½ msk sesamolja
1 msk olivolja

Vitlöksbröd:
1 bröd (en halvmåne) Polarbröd Jubileumskaka
olivolja
2 vitlöksklyftor
flingsalt