Tillbaka

Genelasagne


Sätt ugnen på 200 grader. Gör sedan köttfärsröran. Fräs köttfärs och tillsätt kryddor, champinjoner och buljongtärning, låt puttra några minuter. Gör under tiden bechamelsåsen. Smält smöret i en tjockbottnad kastrull, tillsätt mjölet och rör om så att klumparna försvinner. Tillsätt mjölk, lite i taget, under omvispning tills såsen tjocknar. Tillsätt färskosten och smaka av med salt och peppar. Lägg ut en brödskiva i en passande ugnsfast form, varva med köttfärsröra och bechamelsås, en brödskiva till osv. Översta lagret ska vara bechamelsås. Toppa med riven ost och grädda ca 20 minuter tills lasagnen fått fin färg och osten smält.

Ingredienser

4-6 portioner

4 skivor Gene tunnbröd
100 g Västerbottensost (eller annan lagrad ost), riven

köttfärsröra:
450 g köttfärs
1 påse taco-eller texmexkrydda
200 g färska champinjoner, hackade
1 köttbuljongtärning

bechamelsås med vitlökssmak:
100 g smör
1 dl mjöl
1 liter mjölk
100 g färskost, gärna med vitlökssmak
salt
peppar