Tillbaka

Genelasagne med champinjoner och squash


Sätt ugnen på 200 grader. Stek svamp och squash hastigt i smör, salta och ställ åt sidan på en tallrik. Fräs lök och färs i smör tills det börjar få färg, använd samma stekpanna. Tillsätt tacokrydda, tomatpuré och vatten. Låt sjuda på svag värme. Gör vit sås: Smält smör i en kastrull, vispa ner mjöl. Tillsätt cirka 2 dl mjölk, vispa ut redningen tills det är helt slätt. Häll i resterande mjölk eftersom, vispa under tiden. Sjud på svag värme 3 minuter. Rör ner färskost och smaka av med salt. Lägg en brödskiva i botten på en passande ugnsform. Varva bröd, färs, grönsaker, ost och vit sås. Översta lagret ska vara vit sås. Toppa med tomatskivor och ost. Grädda cirka 25 minuter eller tills ytan har fått vacker gyllene färg. Servera med blandad sallad eller tomatsallad.

Ingredienser

1 stor paj, ca 6 port

4 skivor Gene tunnbröd

fyllning:
150 g champinjoner, skivade
1 stor squash, tärnad
1 gul lök, hackad
400 g vegetarisk färs
1 påse tacokrydda
2 msk tomatpuré
2-3 dl vatten
150 g lagrad hårdost (t ex Västerbottensost), riven
3 tomater, skivade
salt

vit sås (bechamel)
75 g smör
0,75 dl vetemjöl
1 liter mjölk, 3%
100 g färskost (naturell eller vitlökssmak)

smör eller olja till stekning