stäng av

Ingredienser

  • 4 Polarpärlan Vete
  • 8 Skivor rökt lax
  • 50 g Färsk dill
  • 1 Citron
  • Ev. smör eller färskost till brödet
  • 2 st Fänkål
  • 1 Schalottenlök
  • 3 dl Standardmjölk
  • 5 dl Vispgrädde
  • 1 dl Creme fraiche
  • 3 msk Flytande kycklingfond
  • Salt och svartpeppar
1
2
3
4
5
0 röster

Fänkålssoppa med laxsmörgås

Förslag på bröd

Polarpärlan Vete

Ingredienser

  • 4 Polarpärlan Vete
  • 8 Skivor rökt lax
  • 50 g Färsk dill
  • 1 Citron
  • Ev. smör eller färskost till brödet
  • 2 st Fänkål
  • 1 Schalottenlök
  • 3 dl Standardmjölk
  • 5 dl Vispgrädde
  • 1 dl Creme fraiche
  • 3 msk Flytande kycklingfond
  • Salt och svartpeppar

Gör så här

Soppan

  1. Dela fänkålen på mitten, ta ur roten, finstrimla och lägg med finhackad schalottenlök och övriga ingredienser i kastrull.
  2. Koka utan lock i 20 minuter.
  3. Smaka av med salt och svartpeppar. 
  4. Blanda citronskal och färskost och servera till soppan.

Smörgås

  1. Fördela ut lax på bröden, dekorera med citron och dill.

Fler recept med