Tillbaka

Claras landgång med ost och Mimosasallad


Jul

Börja med ädeloströran. Smula ner osten i creme fraichen. Hacka rödlöken och blanda med oströran. Dofta över lite svartpeppar vid servering.

Till Västerbottensoströran blandar du ostarna i en skål, smaka av med lite salt.

Mimosasallad gör du genom att blanda gräddfil, majonnäs och senap i en skål. Häll bort spadet från cocktailbären och rör ned. Smaka av med lite salt.

Skölj salladsbladen och låt dem rinna av ordentligt. Lägg dem på brödskivorna och placera en klick av varje röra på brödet. Rulla ihop ostskivorna och lägg på mimosasalladen tillsammans med physalisen. Servera direkt.

Ingredienser

2 portioner

2 hela skivor (halvmånar) Polarbröd Jubileumskaka
6 salladsblad
6 skivor ost
10 physalis

ädeloströra:
1 dl creme fraiche
75 gram ädelost
½ finhackad rödlök
svartpeppar

Västerbottensoströra:
100 gram färskost
75 gram riven Västerbottensost
ev lite salt

Mimosasallad:
1 dl gräddfil
2 msk majonnäs
1 tsk mild senap
200 gram fruktcocktail på burk
ev lite salt