Tillbaka

Claras juliga smörgåstårta


Första lagret: Skinkröra
Skär skinkan i mindre bitar. Vispa creme fraichen fluffig med en elvip. Blanda sedan försiktigt ner majonnäs, senap och skinkan i röran.

Andra lagret: Rödbetssallad
Hacka rödbetorna och låt dem rinna av. Skala äpplet och skär i kuber. Blanda med matyoghurt och smaka av med salt och peppar.

Tredje lagret: Färskoströra
Blanda försiktigt creme fraiche, majonnäs och färskost i en skål till en jämn smet, smaka av med lite salt

Montering:
Lägg två halvmånar Jubileumskaka på ett fat. Bred över skinkröran. Lägg på nästa lager och bred över rödbetssalladen. Lägg på det sista lagret och bred över färskoströran. Lägg sallad ovanpå tårtan och snurra skinkan till små rosor. Lägg dem runtom smörgåstårtan. Skölj och skär ett äpple i skivor och stick ner mellan skinkbitarna. Snurra laxen till rosor och placera i mitten av tårtan. Garnera med färsk dill och servera.

 

Ingredienser

12 bitar

3 hela runda skivor (6 halvmånar) Polarbröd Jubileumskaka

skinkröra:
100 gram kokt skinka
½ dl creme fraiche
2 msk majonnäs
1 msk sötstark senap

rödbetssallad:
400 gram inlagda rödbetor
1 syrligt rött äpple
2 dl matyoghurt 10 %
salt och peppar

färskoströra:
1/2 dl creme fraiche
1/2 dl majonnäs
50 gram färskost
salt

till dekoration:
10 salladsblad
200 gr rökt skinka
150 gram kallrökt lax
2 syrliga svenska äpplen
dill