stäng av

Ingredienser

  • 6 Jubileumskaka
  • 100 g Kokt skinka
  • ½ dl Creme fraiche till skinkröran
  • 2 msk Majonäs till skinkröran
  • 1 msk Sötstark senap
  • 400 g Inlagda rödbetor
  • 1 Syrligt rött äpple
  • 2 dl Matyoghurt 10%
  • ½ dl Creme fraiche till färskoströran
  • ½ dl Majonäs till färskoströran
  • 50 g Färskost
  • 10 Salladsblad
  • 200 g Rökt skinka
  • 150 g Kallrökt lax
  • 2 Syrliga svenska äpplen
  • Dill
  • Salt och peppar
1
2
3
4
5
4 röster

Claras juliga smörgåstårta

Recept skapat av Underbara Clara
0.31 kg CO2e/portion
11%

av rek. daglig klimatbudget

Förslag på bröd

Jubileumskaka

Ingredienser

  • 6 Jubileumskaka
  • 100 g Kokt skinka
  • ½ dl Creme fraiche till skinkröran
  • 2 msk Majonäs till skinkröran
  • 1 msk Sötstark senap
  • 400 g Inlagda rödbetor
  • 1 Syrligt rött äpple
  • 2 dl Matyoghurt 10%
  • ½ dl Creme fraiche till färskoströran
  • ½ dl Majonäs till färskoströran
  • 50 g Färskost
  • 10 Salladsblad
  • 200 g Rökt skinka
  • 150 g Kallrökt lax
  • 2 Syrliga svenska äpplen
  • Dill
  • Salt och peppar

Gör så här

Skinkröra

  1. Skär skinkan i mindre bitar.
  2. Vispa creme fraichen fluffig med en elvip.
  3. Blanda sedan försiktigt ner majonnäs, senap och skinkan i röran.

Rödbetssallad

  1. Hacka rödbetorna och låt dem rinna av.
  2. Skala äpplet och skär i kuber.
  3. Blanda med matyoghurt och smaka av med salt och peppar.

Färskoströra

  1. Blanda försiktigt creme fraiche, majonnäs och färskost i en skål till en jämn smet, smaka av med lite salt.

Montering

  1. Lägg två halvmånar Jubileumskaka på ett fat. Bred över skinkröran.
  2. Lägg på nästa lager och bred över rödbetssalladen.
  3. Lägg på det sista lagret och bred över färskoströran.
  4. Lägg sallad ovanpå tårtan och snurra skinkan till små rosor. Lägg dem runtom smörgåstårtan.
  5. Skölj och skär ett äpple i skivor och stick ner mellan skinkbitarna.
  6. Snurra laxen till rosor och placera i mitten av tårtan.
  7. Garnera med färsk dill och servera.