Bruchetta med ugnsbakta betor och chevré
Tillsammans med ugnsbakad chevré blir betorna på denna macka underbart goda. Pröva receptet vid din nästa middag eller bjudning.
![](https://www.cdnpolarbrod.se/wp-content/uploads/aq/produktbild-pp-fullkorn-10-85x85.jpg)
Förslag på bröd
Polarpärlan Fullkorn
Ingredienser
- 6 Polarpärlan Fullkorn
- 1 Vitlöksklyfta
- 500 g Rödbetor
- 200 g Gulbetor (eller använd bara ena sortens betor)
- 2 msk Olivolja
- 2 msk Flytande honung
- Salt och peppar
- 100 g Hasselnötter
- 200 g Chevréost
- Ev. lite mer honung
Gör så här
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Skala och dela betorna i kvartar.
- Lägg dem i ugnsfast form och vänd runt i olja och honung.
- Krydda med salt och peppar och baka i ugnen ca 40 minuter eller tills de känns mjuka. Låt svalna något.
- Rosta hasselnötterna några minuter i torr stekpanna och hacka grovt.
- Rosta brödskivorna i stekpanna eller brödrost.
- Gnid ovansidorna med en halverad vitlöksklyfta och dela brödskivan i två delar.
- Toppa med betor, smula över osten och grovhackade nötter.
- Droppa gärna på lite extra honung vid servering.