stäng av

Ingredienser

  • 6 Polarpärlan® Fullkorn
  • 1 Vitlöksklyfta
  • 500 g Rödbetor
  • 200 g Gulbetor (eller använd bara ena sortens betor)
  • 2 msk Olivolja
  • 2 msk Flytande honung
  • Salt och peppar
  • 100 g Hasselnötter
  • 200 g Chevréost
  • Ev. lite mer honung
1
2
3
4
5
3 röster

Bruchetta med ugnsbakta betor och chevré

Tillsammans med ugnsbakad chevré blir betorna på denna macka underbart goda. Pröva receptet vid din nästa middag eller bjudning.

Förslag på bröd

Polarpärlan® Fullkorn

Ingredienser

  • 6 Polarpärlan® Fullkorn
  • 1 Vitlöksklyfta
  • 500 g Rödbetor
  • 200 g Gulbetor (eller använd bara ena sortens betor)
  • 2 msk Olivolja
  • 2 msk Flytande honung
  • Salt och peppar
  • 100 g Hasselnötter
  • 200 g Chevréost
  • Ev. lite mer honung

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skala och dela betorna i kvartar.
  3. Lägg dem i ugnsfast form och vänd runt i olja och honung.
  4. Krydda med salt och peppar och baka i ugnen ca 40 minuter eller tills de känns mjuka. Låt svalna något.
  5. Rosta hasselnötterna några minuter i torr stekpanna och hacka grovt.
  6. Rosta brödskivorna i stekpanna eller brödrost.
  7. Gnid ovansidorna med en halverad vitlöksklyfta och dela brödskivan i två delar.
  8. Toppa med betor, smula över osten och grovhackade nötter.
  9. Droppa gärna på lite extra honung vid servering.

Fler recept med