stäng av

Ingredienser

  • 6 Polarpärlan Fullkorn
  • 1 Vitlöksklyfta
  • 100 g Majonnäs
  • 2 msk Senap
  • 1 msk Dijonsenap
  • 1 tsk Socker
  • 1 tsk Äppelcidervinäger
  • 2 msk Finhackad dill
  • 300 g 5-minuterssill
  • 100 g Småbladig sallad
  • ½ Rödlök, skivad
1
2
3
4
5
1 röst

Bruchetta med senapssill och rödlök

En god twist på en klassisk sillmacka med stekt bröd.

Förslag på bröd

Polarpärlan Fullkorn

Ingredienser

  • 6 Polarpärlan Fullkorn
  • 1 Vitlöksklyfta
  • 100 g Majonnäs
  • 2 msk Senap
  • 1 msk Dijonsenap
  • 1 tsk Socker
  • 1 tsk Äppelcidervinäger
  • 2 msk Finhackad dill
  • 300 g 5-minuterssill
  • 100 g Småbladig sallad
  • ½ Rödlök, skivad

Gör så här

  1. Rosta brödskivorna i en stekpanna eller i brödrosten.
  2. Gnid ovansidan med en halverad vitlöksklyfta och dela brödskivorna i två delar.
  3. Blanda majonnäs med senap, socker, vinäger och finhackad dill.
  4. Dela sillen i mindre bitar och vänd ned i såsen.
  5. Lägg på några salladsblad på varje brödskiva och fördela senapssillen ovanpå.
  6. Dekorera med rödlöksringar.