stäng av

Ingredienser

  • 20 KRAV-märkt Tunnbröd
  • 175 g Gul lök, hackad
  • 30 g Vitlök
  • 3 g Chilipulver
  • 3 g Spiskummin, malen
  • 125 g Taco kryddmix
  • Kg tomater, krossade
  • dl Vatten
  • 775 g Röda linser, torkade
  • 575 ml Creme fraiche
  • 225 g Gratängost, riven
  • Matolja till stekning
  • Salt efter smak
1
2
3
4
5
5 röster

Vegetarisk ekologisk tunnbrödslasagne

0.29 kg CO2e/portion
11%

av rek. daglig klimatbudget

Ett stort gastrobleck, ca 24 skolportioner. Om lasagnen görs för vuxna, räkna med att receptet räcker till ca 18 personer.

Ingredienser

  • 20 KRAV-märkt Tunnbröd
  • 175 g Gul lök, hackad
  • 30 g Vitlök
  • 3 g Chilipulver
  • 3 g Spiskummin, malen
  • 125 g Taco kryddmix
  • Kg tomater, krossade
  • dl Vatten
  • 775 g Röda linser, torkade
  • 575 ml Creme fraiche
  • 225 g Gratängost, riven
  • Matolja till stekning
  • Salt efter smak

Gör så här

  1. Stek lök, pressad vitlök, chilipulver, spiskummin och tacokrydda i olja ca 3 minuter. Tillsätt krossade tomater, vatten och linser. Låt koka ca 15 minuter.
  2. Rör ned creme fraiche och ta av från värmen. Smaka av med salt.
  3. Varva tunnbröd och linsröran i ett bleck. Börja och avsluta med tunnbröd. Toppa med riven ost. Gratinera i ugn ca 20 minuter i 170 grader.
  4. I ett bleck (24 portioner) blir det lagom med 4 tunnbröd per lager och 1 liter linsröra per lager, totalt 5 lager tunnbröd och 4 lager sås. 900 g tunnbröd (20 st skivor) och 4 liter sås. Den här lasagnen blir godast om den serveras direkt när den är nygjord. Välj ekologiska ingredienser i första hand.