stäng av

Ingredienser

  • 10 KRAV-märkt Lillråg med linfrö
  • 25 g Torkade trattkantareller
  • 750 g Formbar sojafärs eller annan vegetarisk färs
  • 5 Skivor cheddar el likvärdig ost
  • dl Majonnäs, gärna smaksatt med jalapeño
  • Crispsallad
  • Tomat
  • Rödlök
  • Silverlök (picklad i 1-2-3lag)
1
2
3
4
5
0 röster

Vegetarisk burgare med Lillråg

Förslag på bröd

KRAV-märkt Lillråg med linfrö

Ingredienser

  • 10 KRAV-märkt Lillråg med linfrö
  • 25 g Torkade trattkantareller
  • 750 g Formbar sojafärs eller annan vegetarisk färs
  • 5 Skivor cheddar el likvärdig ost
  • dl Majonnäs, gärna smaksatt med jalapeño
  • Crispsallad
  • Tomat
  • Rödlök
  • Silverlök (picklad i 1-2-3lag)

Gör så här

  1. Mixa trattkantarellerna till ett pulver och blanda med sojafärsen, dela färsen på 5 och forma till burgare.
  2. Stek eller grilla burgarna och toppa med cheddarosten direkt så den smälter något.
  3. Lägg en brödskiva i botten, sedan majonnäs, sallad, skivad tomat och skivad rödlök.
  4. Toppa med burgaren och lite picklad silverlök, avsluta med den andra brödskivan.