stäng av

Ingredienser

  • 3 Tunnbröd XL
  • Avokado, tofu och dill
  • 70 g Avokado, färsk eller tinad som varit fryst
  • 6 g Citronjuice
  • 60 g Färskost
  • 15 g Pepparrot, riven
  • 70 g Tofu (gärna av en fast sort)
  • 70 g Paprika, gärna röd
  • 10 g Dill, färsk eller tinad fryst
  • Salt och peppar
  • Hummus, fetaost och granatäpple
  • 70 g Hummus
  • 75 g Fetaost, smulad
  • 45 g Russin, gärna sultanrussin
  • 40 g Granatäpplekärnor, frysta (tinade och avrunna) eller färska
  • 4 g Färsk mynta, grovt hackad
  • Salt och peppar
  • Rökt lax, picklad citron, krasse
  • 75 g Färskost
  • 30 g Picklad citron
  • 75 g Rökt lax
  • 15 g Krasse, gärna en pepprig sort
  • Salt och peppar
1
2
3
4
5
0 röster

Snacking Tray

En rulle räcker till ca 20 bitar a´ 15 mm.

Förslag på bröd

Tunnbröd XL

Ingredienser

  • 3 Tunnbröd XL
  • Avokado, tofu och dill
  • 70 g Avokado, färsk eller tinad som varit fryst
  • 6 g Citronjuice
  • 60 g Färskost
  • 15 g Pepparrot, riven
  • 70 g Tofu (gärna av en fast sort)
  • 70 g Paprika, gärna röd
  • 10 g Dill, färsk eller tinad fryst
  • Salt och peppar
  • Hummus, fetaost och granatäpple
  • 70 g Hummus
  • 75 g Fetaost, smulad
  • 45 g Russin, gärna sultanrussin
  • 40 g Granatäpplekärnor, frysta (tinade och avrunna) eller färska
  • 4 g Färsk mynta, grovt hackad
  • Salt och peppar
  • Rökt lax, picklad citron, krasse
  • 75 g Färskost
  • 30 g Picklad citron
  • 75 g Rökt lax
  • 15 g Krasse, gärna en pepprig sort
  • Salt och peppar

Gör så här

Avokado, tofu och dill

  1. Om du använder färsk avokado, skala, kärna ur och skär i bitar ca 10 mm. Blanda avokado (gäller både färsk och fryst) och citronjuice försiktigt och låt rinna av på ett papper.
  2. Blanda färskosten med pepparrot, smaka av med salt och peppar och bred över hela brödet.
  3. Skär tofun i kuber av samma storlek som avokadon. Hacka paprikan i mindre bitar. Fördela avokado, tofu, paprika och dill över brödskivan. Gärna i strängar så att de olika ingredienserna separeras något. Blir lite snyggare när rullen snittas upp. Salta och peppra över brödskivan.
  4. Rulla ihop från långsida till långsida och pressa ut luften. Plasta in och förvara kallt till servering. Dekorera gärna bitarna med lite färsk dill och någon bit paprika vid serveringen.
  5. Tips! För ett helt veganskt alternativ, använd vegansk färskost eller vegansk majonnäs.

Hummus, fetaost och granatäpple

  1. Bred hummusen över tunnbrödet.
  2. Blanda fetaost med russinen och strö över, fördela granatäpplekärnor och mynta jämnt över brödet.
  3. Rulla ihop från långsida till långsida till en tät rulle och tryck ut luften. Plasta in och förvara i kylen till servering. Vid servering blir det fint att dekorera med extra granatäpplekärnor och några russin.

Rökt lax, picklad citron, krasse

  1. Finhacka citronen och blanda med färskost. Fördela över brödskivan.
  2. Tunnskiva laxen om den inte är färdigskivad. Lägg en rad med lax längs vardera långsidan, fördela krassen mellan laxraderna.
  3. Salta och peppra och rulla sedan ihop brödet från långsida till långsida. Pressa ut luften och plasta in. Dekorera gärna med små bitar citron vid servering.