stäng av

Ingredienser

  • 4 Polarkaka
  • 2 msk Färskost, naturell
  • 2 Färska fikon, klyftade
  • 2 Sharonfrukt, klyftade
  • 1 Dm rättika, hyvlad
  • ½ Aokado, skivad
  • ¼ Rödlök, strimlad
  • Crispsallat
  • Valnötter
  • Timjan
  • Fyllning 1
  • 2 Potatisar, kokta & skivade
  • 1 tsk Dijonsenap
  • 2 Salladslök, strimlad
  • 1 dl Gräddfil
  • Fyllning 2
  • 75 g Chèvre, mosad
  • 1 dl Crème fraiche
  • 1 tsk Honung, flytande
  • 50 g Valnötter, hackade
  • Fyllning 3
  • 2 Ägg, hårdkokta och finhackade
  • 1 dl Cornichons, finhackade
  • ¾ dl Gräddfil
  • ½ Rödlök, finhackad
1
2
3
4
5
3 röster

Smörgåstårta med potatis, chevre och cornichons

Ingredienser

  • 4 Polarkaka
  • 2 msk Färskost, naturell
  • 2 Färska fikon, klyftade
  • 2 Sharonfrukt, klyftade
  • 1 Dm rättika, hyvlad
  • ½ Aokado, skivad
  • ¼ Rödlök, strimlad
  • Crispsallat
  • Valnötter
  • Timjan
  • Fyllning 1
  • 2 Potatisar, kokta & skivade
  • 1 tsk Dijonsenap
  • 2 Salladslök, strimlad
  • 1 dl Gräddfil
  • Fyllning 2
  • 75 g Chèvre, mosad
  • 1 dl Crème fraiche
  • 1 tsk Honung, flytande
  • 50 g Valnötter, hackade
  • Fyllning 3
  • 2 Ägg, hårdkokta och finhackade
  • 1 dl Cornichons, finhackade
  • ¾ dl Gräddfil
  • ½ Rödlök, finhackad

Gör så här

  1. Blanda ihop de olika fyllningarna. Smaka av med salt och svartpeppar.
  2. Lägg sallat på en Polarkaka och fördela fyllning 1 ovanpå. Lägg på en Polarkaka, fördela fyllning 2. Lägg på ytterligare en Polarkaka, fördela fyllning 3.
  3. Bred färskost på den sista Polarkakan, lägg den på toppen. Garnera med fikon, sharonfrukt, rättika, avokado, rödlök, crispsallat, valnötter och timjan.