stäng av

Ingredienser

  • 3 Tunnbröd XL
  • Grönkål, ingefära och wasabi
  • 60 g Färsk grönkål
  • 10 g Japansk soja
  • 40 g Gari (inlagd ingefära)
  • 60 g Färskost
  • 5 g Wasabipasta
  • Grillad paprika, kalkon och BBQ-sås
  • 70 g Inlagd grillad paprika
  • 75 g Färskost
  • 4 g Rökt paprikapulver (pimenton)
  • 50 g Rökt kalkon, skivad
  • 15 g BBQ-sås eller chipotleglaze
  • 30 g Ärtskott
  • Salt och peppar
  • Rökt lax, dill, tofu och avokado
  • 45 g Avokado, färsk eller fryst som tinats
  • 6 g Citronjuice
  • 70 g Färskost
  • 8 g Fransk senap
  • 2 Noriblad
  • 65 g Rökt lax, tunt skivad
  • 40 g Tofu, gärna av fast sort
  • 35 g Rättika
  • 8 g Dill, färsk eller tinad fryst, hackad
  • Salt och peppar
1
2
3
4
5
1 röst

Sharing tray

En rulle räcker till ca 14 bitar a´ 25 mm.

Ingredienser

  • 3 Tunnbröd XL
  • Grönkål, ingefära och wasabi
  • 60 g Färsk grönkål
  • 10 g Japansk soja
  • 40 g Gari (inlagd ingefära)
  • 60 g Färskost
  • 5 g Wasabipasta
  • Grillad paprika, kalkon och BBQ-sås
  • 70 g Inlagd grillad paprika
  • 75 g Färskost
  • 4 g Rökt paprikapulver (pimenton)
  • 50 g Rökt kalkon, skivad
  • 15 g BBQ-sås eller chipotleglaze
  • 30 g Ärtskott
  • Salt och peppar
  • Rökt lax, dill, tofu och avokado
  • 45 g Avokado, färsk eller fryst som tinats
  • 6 g Citronjuice
  • 70 g Färskost
  • 8 g Fransk senap
  • 2 Noriblad
  • 65 g Rökt lax, tunt skivad
  • 40 g Tofu, gärna av fast sort
  • 35 g Rättika
  • 8 g Dill, färsk eller tinad fryst, hackad
  • Salt och peppar

Gör så här

Grönkål, ingefära och wasabi

  1. Börja med att blanda grönkål och soja, enklast är att krama in sojan i kålen med händerna. Ställ åt sidan en stund.
  2. Finhacka garin och låt rinna av i en sil eller på ett papper. Blanda färskost och wasabi och bred över ett tunnbröd.
  3. Krama ur grönkålen så överflödig soja rinner av och fördela sedan över brödskivan. Krama ur garin och fördela över kålen så jämnt det går.
  4. Rulla ihop från långsida till långsida och pressa ut luften. Plasta in och förvara kallt.

Grillad paprika, kalkon och BBQ-sås

  1. Strimla paprikan och låt rinna av på papper. Blanda färskost med paprikapulver, bred över ett tunnbröd.
  2. Fördela kalkonen över hela brödskivan, pensla på BBQ-såsen. Krama ur ev överflödig vätska ur paprikan och fördela i strängar från långsida till långsida. Lägg ärtskott mellan strängarna. Salta och peppra.
  3. Rulla ihop brödet från långsida till långsida och tryck ut luften. Plasta in och förvara i kyl till servering.
  4. Tips! För mer hetta öka upp paprikapulvret i receptet och vill du ha i mer sötma, pensla på lite till bbq-sås

Rökt lax, dill, tofu och avokado

  1. Om du använder färsk avokado, skala, kärna ur och skär i bitar ca 10 mm. Blanda avokado (gäller både färsk och fryst) och citronjuice försiktigt och låt rinna av på ett papper.
  2. Blanda färskost och senap och bred ut på ett tunnbröd. Lägg på noriblad så det täcker ytan, skär bort ev överflöd. Skär tofun i mindre kuber, ungefär i samma storlek som avokadon, och skiva rättikan.
  3. Fördela lax och rättika över noribladet, varva gärna så de inte ligger dubbelt. Strö över kuber med avokado och lax så jämnt över brödet det går. Strö över dill och salta och peppra över hela ytan.
  4. Rulla ihop från långsida till långsida och tryck ut luften. Plasta in och förvara i kyl till servering.