stäng av

Ingredienser

  • 5 KRAV-märkt Rågkaka
  • Liter yoghurt naturell 3%
  • Röda paprikor
  • msk Olivolja
  • Vitlöksklyftor
  • Salt och peppar
  • 1 Hokkaido-pumpa
  • Pumpafrön eller solroskärnor
  • Tamarisoja
  • 187½ g Fetaost
  • Salladsblad
  • Olivolja
  • Flingsalt
1
2
3
4
5
1 röst

Rågkaka med pumpa och paprikakräm

Ingredienser

  • 5 KRAV-märkt Rågkaka
  • Liter yoghurt naturell 3%
  • Röda paprikor
  • msk Olivolja
  • Vitlöksklyftor
  • Salt och peppar
  • 1 Hokkaido-pumpa
  • Pumpafrön eller solroskärnor
  • Tamarisoja
  • 187½ g Fetaost
  • Salladsblad
  • Olivolja
  • Flingsalt

Gör så här

Paprikakräm

  1. Låt yoghurten rinna av i ett kaffefilter över natten. Använd endast den torra yoghurten (eller använd tjockare matyoghurt 10 % som bas istället om du inte har tid att vänta)
  2. Sätt ugnen på 250 grader.
  3. Dela paprikorna och lägg med snittytan nedåt på en plåt.
  4. Grilla hårt ca 15 min tills skalet blivit svart. Dra av skalet.
  5. Mixa paprikan med olivolja, vitlök. Smaka av med salt och peppar.
  6. Vänd försiktigt ned paprikapurén i yoghurten.

Ugnsbakad pumpa

  1. Dela pumpan i centimeterstora bitar, rosta med olja och flingsalt på 180 grader i 15-20 minuter.

Tamari-rostade frön

  1. Stänk tamari över frön, t ex solroskärnor och pumpafrön. Rosta försiktigt i ugn, ca 15 minuter i 140 grader.

  1. Gör smörgåsar genom att breda paprikakräm på bröden och smula på fårost, lägg på några pumpabitar, ett par salladsblad och dekorera med frön eller kärnor.

Tips för vegan/vegetarisk

  1. Ta 2 dl havregurt eller soygurt istället och blanda med paprikapurén.

Fler recept med