stäng av

Ingredienser

  • 5 KRAV-märkt Tunnbröd
  • Frityrolja
  • 1 Burk kikärtor eller vita stora bönor
  • 200 g Färskost
  • 1 Vitlöksklyfta
  • ½ Citron, rivet skal
  • ½ tsk Salt
  • Svartpeppar
1
2
3
4
5
6 röster

Friterat tunnbröd med kikärtsröra

Passar som förrätt eller mellanmål.

Ingredienser

  • 5 KRAV-märkt Tunnbröd
  • Frityrolja
  • 1 Burk kikärtor eller vita stora bönor
  • 200 g Färskost
  • 1 Vitlöksklyfta
  • ½ Citron, rivet skal
  • ½ tsk Salt
  • Svartpeppar

Gör så här

  1. Värm oljan till 180 grader i en kastrull. Skär tunnbrödet i mindre bitar och fritera bitarna gyllenbruna. Låt rinna av på papper.
  2. Skölj kikärtorna och låt dem rinna av. Mixa dem släta (tillsätt lite vatten så går det lättare) och blanda dem med färskost, pressad vitlök och rivet citronskal. Smaksätt med salt och peppar. Tillsätt ev lite vatten om röran blir för tjock.
  3. Servera tunnbröd med röran, antingen i klickar ovanpå brödet eller att dippa i.