stäng av

Ingredienser

  • ½ dl Russin, gärna blötlagda över natten
  • 5 dl Äpplen i klyftor (ca 4 normalstora äpplen)
  • dl Farinsocker
  • 4 dl Mjölk
  • 50 g Smör
  • 1 tsk Kanel
  • 3 tsk Vaniljsocker
  • 2 Ägg
  • 3 Äggulor
  • 1 dl Socker
  • 6 dl Grädde, vispad
1
2
3
4
5
0 röster

Brödpudding med äpplen och vaniljkräm

. Ingredienser: 10 port 1 liter Polarbröd Vetekaka KRAV-märkt i små bitar (ca 8 Vetekakor)

Ingredienser

  • ½ dl Russin, gärna blötlagda över natten
  • 5 dl Äpplen i klyftor (ca 4 normalstora äpplen)
  • dl Farinsocker
  • 4 dl Mjölk
  • 50 g Smör
  • 1 tsk Kanel
  • 3 tsk Vaniljsocker
  • 2 Ägg
  • 3 Äggulor
  • 1 dl Socker
  • 6 dl Grädde, vispad

Gör så här

  1. Värm ugnen till 175 grader. Smöra en ugnsform.
  2. Blanda bröd, russin och äpplen i en stor skål.
  3. Värm 2,5 dl farinsocker, 4 dl mjölk och 50 g smör i en kastrull. Häll över brödblandningen och låt stå en stund.
  4. Vispa ihop kanel, 1 tsk vaniljsocker och ägg i en skål. Häll brödblandningen i ugnsformen och fördela sedan äggblandningen över.
  5. Täck formen med folie och baka ca 40-50 min tills puddingen är genombakad och äpplena är mjuka.
  6. Ta av folien och grädda ev lite till för att få en gyllenbrun färg.

Vaniljkräm

  1. Vispa äggulor, socker och 2 tsk vaniljsocker till en vit fluffig blandning.
  2. Vänd i vispad grädde.

Till servering

  1. Servera brödpuddingen med vaniljkräm och gärna färska blåbär.