stäng av

Ingredienser

  • 2 Sarek
  • 1 msk Olja
  • 1 tsk Flingsalt
  • 1 msk Zataarblandning
  • Zataar
  • 1 msk Rostade sesamfrön
  • 1 msk Torkad timjan
  • 2 msk Mortlad sumac (ersätt med rivet skal från 1 citron om du inte hittar sumac i din butik)
  • Morotshummus
  • 3 Stora morötter
  • 4 Vitlöksklyftor
  • 2 msk Olivolja
  • 1 tsk Flingsalt
  • 2 msk Saft från en citron
  • 2 msk Tahini
  • msk Olivolja
  • tsk Spiskummin
  • 1 tsk 1 tsk gurkmeja peppar
1
2
3
4
5
4 röster

Tunnbrödsticks med zataar och morotshoummus

Förslag på bröd

Sarek

Ingredienser

  • 2 Sarek
  • 1 msk Olja
  • 1 tsk Flingsalt
  • 1 msk Zataarblandning
  • Zataar
  • 1 msk Rostade sesamfrön
  • 1 msk Torkad timjan
  • 2 msk Mortlad sumac (ersätt med rivet skal från 1 citron om du inte hittar sumac i din butik)
  • Morotshummus
  • 3 Stora morötter
  • 4 Vitlöksklyftor
  • 2 msk Olivolja
  • 1 tsk Flingsalt
  • 2 msk Saft från en citron
  • 2 msk Tahini
  • msk Olivolja
  • tsk Spiskummin
  • 1 tsk 1 tsk gurkmeja peppar

Gör så här

Börja med morotshoummus:

  1. Skala och skär morötterna i små bitar. Skala vitlöksklyftorna och behåll dem hela. Lägg alltsammans på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olivolja och strö över flingsalt. Ställ in i ugnen på 200 grader i ca 20 minuter, tills de är mjuka. Låt svalna något.
  2. Häll sedan ner morötter, vitlök, olja, cironsaft, tahini, olja och kryddor i en mixer. Mixa till en jämn röra. Späd med vatten om det blir för tjockt. Smaka av med citron, tahini, spiskummin eller peppar.

Gör dina tunnbrödsticks:

  1. Sätt ugnen på 225º. Skär brödet i ca 2 cm breda strimlor och lägg tätt på en plåt med bakplåtspapper. Pensla med olivolja och strö över zataar och flingsalt. Grädda i 3-5 minuter. Låt svalna på plåten.