stäng av

Ingredienser

  • 4 Njalla
  • 400 g Köttfärs
  • 1 påse Taco- eller texmexkrydda
  • 2 Vitlöksklyftor
  • 1 Gul lök, hackad
  • Salt och peppar
  • 4 Salladsblad, gärna stora isbergssalladsblad
  • 1 Rödlök, finhackad
  • 1 Stor tomat, hackad
  • 1 Paprika, finhackad
  • 100 g Ost, riven
1
2
3
4
5
1 röst

Tacofyllda korgar

Förslag på bröd

Njalla

Ingredienser

  • 4 Njalla
  • 400 g Köttfärs
  • 1 påse Taco- eller texmexkrydda
  • 2 Vitlöksklyftor
  • 1 Gul lök, hackad
  • Salt och peppar
  • 4 Salladsblad, gärna stora isbergssalladsblad
  • 1 Rödlök, finhackad
  • 1 Stor tomat, hackad
  • 1 Paprika, finhackad
  • 100 g Ost, riven

Gör så här

  1. Värm bröden i mikro ca 20 sekunder.
  2. Vänd ett normalstort dricksglas upp och ned och forma korgen.
  3. Låt svalna ca 15-20 min.
  4. Bryn köttfärsen, tillsätt hackad gul lök och låt det puttra några minuter.
  5. Blanda ned kryddorna och pressa i vitlöken.
  6. Smaka av med salt och peppar.
  7. Lägg salladsblad i brödkorgarna och fyll med köttfärsröran.
  8. Toppa med hackade grönsaker och riven ost.

Fler recept med