Snittar med gubbröra
Högtidsfavoriten i ny tappning! Passar perfekt på buffébordet eller som en väldigt god förrätt.

Förslag på bröd
Abisko
Ingredienser
- 4 Abisko
- 4 kokta potatisar
- 6 hårdkokta ägg
- 1 burk anjovis
- 120 g smör
- 2 finhackad rödlök (spara 1 dl till topping)
- 2 dl finhackad gräslök (spara 1 dl till topping)
- 1 dl gräddfil
- 1½ dl kapris
Gör så här
- Börja med att skala och skära ner potatisen i mindre bitar, finhacka äggen och lägg tillsammans med potatisen i en bunke.
- Hacka ansjovisen och blanda ner tillsammans med spadet i bunken. Tillsätt gräslöken och rödlöken (1dl vardera, spara resten till toppingen).
- Bryn smöret i en kastrull tills det fått en gyllene färg. Häll ner i bunken och blanda samman allt.
- Fördela sen röran på de 4 bröden, rulla samman och skiva sedan upp ca 2 cm tjocka skivor.
- Lägg upp på ett fat och klicka ut gräddfil, kapris, rödlök och gräslök. Toppa med lite svartpeppar och servera.