stäng av

Ingredienser

  • 4 Abisko
  • 4 kokta potatisar
  • 6 hårdkokta ägg
  • 1 burk anjovis
  • 120 g smör
  • 2 finhackad rödlök (spara 1 dl till topping)
  • 2 dl finhackad gräslök (spara 1 dl till topping)
  • 1 dl gräddfil
  • dl kapris
1
2
3
4
5
1 röst

Snittar med gubbröra

Högtidsfavoriten i ny tappning! Passar perfekt på buffébordet eller som en väldigt god förrätt.

Förslag på bröd

Abisko

Ingredienser

  • 4 Abisko
  • 4 kokta potatisar
  • 6 hårdkokta ägg
  • 1 burk anjovis
  • 120 g smör
  • 2 finhackad rödlök (spara 1 dl till topping)
  • 2 dl finhackad gräslök (spara 1 dl till topping)
  • 1 dl gräddfil
  • dl kapris

Gör så här

  1. Börja med att skala och skära ner potatisen i mindre bitar, finhacka äggen och lägg tillsammans med potatisen i en bunke.
  2. Hacka ansjovisen och blanda ner tillsammans med spadet i bunken. Tillsätt gräslöken och rödlöken (1dl vardera, spara resten till toppingen).
  3. Bryn smöret i en kastrull tills det fått en gyllene färg. Häll ner i bunken och blanda samman allt.
  4. Fördela sen röran på de 4 bröden, rulla samman och skiva sedan upp ca 2 cm tjocka skivor.
  5. Lägg upp på ett fat och klicka ut gräddfil, kapris, rödlök och gräslök. Toppa med lite svartpeppar och servera.