stäng av

Ingredienser

  • 3 Polarpärlan Fullkorn
  • 1 kokt ägg
  • 200 g färskost
  • 4 msk crème fraiche
  • ¼ krm örtsalt
  • 50 g rökt kalkon
  • 1 liten röd paprika
  • 3 rädisor
  • 2 svarta oliver
1
2
3
4
5
3 röster

Minismörgåstårta

Recept skapat av Ida Jerrevik

Förslag på bröd

Polarpärlan Fullkorn

Ingredienser

  • 3 Polarpärlan Fullkorn
  • 1 kokt ägg
  • 200 g färskost
  • 4 msk crème fraiche
  • ¼ krm örtsalt
  • 50 g rökt kalkon
  • 1 liten röd paprika
  • 3 rädisor
  • 2 svarta oliver

Gör så här

  1. Lager ett: Koka ägget och låt svalna. Hacka i mindre bitar. Rör ihop färskost med crème fraiche, blanda med ägghacket och smaka av med örtsalt.
  2. Lager två: Hacka kalkon och paprika fint. Rör ihop färskost med crème fraiche och blanda med hackad kalkon och paprika.
  3. Bred på lager ett på en brödskiva, lägg på nästa brödskiva och bred på lager två.
  4. Toppa med ytterligare en brödskiva och bred på rumstempererad färskost.
  5. Halvera rädisorna och skär oliverna i skivor.
  6. Skala rädisorna försiktigt med en potatisskalare så att röda ränder blir kvar av skalet
  7. Dekorera tårtan med ”ögonen” och placera olivringarna på varje öga.

Fler recept med