Laxsnittar med pepparrot
En klassisk snitt! Man behöver inte uppfinna hjulet för att falla alla på läppen – lax och pepparrot är en svårlagen kombination. Varje brödskiva ger ca sex stycken snittar.

Förslag på bröd
Sarek
Ingredienser
- 1 Sarek
- 2 msk naturell färskost
- ½ msk riven pepparrot
- några droppar citronsaft
- 5 gräslöksstrån
- 2 salladsblad
- 3 skivor rökt lax (ca 50g)
- salt och peppar
Gör så här
- Blanda färskosten med pepparrot och citronsaft, smaka av med salt och peppar.
- Bred ut färskosten på tunnbrödet och lägg på gräslöksstråna.
- Fördela laxskivorna och salladsbladen över lite mer än halva brödskivan.
- Rulla ihop brödet från sidan med fyllning så fäster färskosten bra på slutet.
- Hit kan man förbereda och förvara i kyl, vid servering skär man snittar med vass kniv och dekorerar med någon ört eller en liten citronskiva om man önskar.