stäng av

Ingredienser

  • 1 Sarek
  • 2 msk naturell färskost
  • ½ msk riven pepparrot
  • några droppar citronsaft
  • 5 gräslöksstrån
  • 2 salladsblad
  • 3 skivor rökt lax (ca 50g)
  • salt och peppar
1
2
3
4
5
0 röster

Laxsnittar med pepparrot

En klassisk snitt! Man behöver inte uppfinna hjulet för att falla alla på läppen – lax och pepparrot är en svårlagen kombination. Varje brödskiva ger ca sex stycken snittar.

Förslag på bröd

Sarek

Ingredienser

  • 1 Sarek
  • 2 msk naturell färskost
  • ½ msk riven pepparrot
  • några droppar citronsaft
  • 5 gräslöksstrån
  • 2 salladsblad
  • 3 skivor rökt lax (ca 50g)
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Blanda färskosten med pepparrot och citronsaft, smaka av med salt och peppar.
  2. Bred ut färskosten på tunnbrödet och lägg på gräslöksstråna.
  3. Fördela laxskivorna och salladsbladen över lite mer än halva brödskivan.
  4. Rulla ihop brödet från sidan med fyllning så fäster färskosten bra på slutet.
  5. Hit kan man förbereda och förvara i kyl, vid servering skär man snittar med vass kniv och dekorerar med någon ört eller en liten citronskiva om man önskar.