stäng av

Ingredienser

  • 1 Tunnbröd
  • dl rivna morötter
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • ¼ msk strösocker
  • ½ msk olivolja
  • 2 crispsalladsblad
  • ½ dl hummus
  • ½ dl rödbetsskott
  • ½ dl ärtskott
  • ½ dl solrosskott
  • ½ dl böngroddar
  • ¼ skivad silverlök
  • ½ gröna paprikor, t ex Carli
  • salt
1
2
3
4
5
1 röst

Tunnbrödsrulle med syrad morot, fräscha skott och hummus

0.23 kg CO2e/portion
9%

av rek. daglig klimatbudget

Ingredienser

  • 1 Tunnbröd
  • dl rivna morötter
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • ¼ msk strösocker
  • ½ msk olivolja
  • 2 crispsalladsblad
  • ½ dl hummus
  • ½ dl rödbetsskott
  • ½ dl ärtskott
  • ½ dl solrosskott
  • ½ dl böngroddar
  • ¼ skivad silverlök
  • ½ gröna paprikor, t ex Carli
  • salt

Gör så här

  1. Blanda morötter, äppelcidervinäger, socker, olivolja och lite salt. Låt vila i kylen över natten.
  2. Lägg salladen i rad mitt på brödet. Klicka hummusen längs ovankanten på brödet.
  3. Fördela de syrade morötterna ovanpå salladen.
  4. Fördela skott och groddar över morötterna. Lägg över lökringar och den skivade paprikan.
  5. Rulla ihop och låt hummusen fästa rullen.
  6. Tips! Här låter vi hummusen fungera som ”klister” för att fästa ihop rullen. Det gör att brödet håller sig snyggt ihoprullat men rullen bör då serveras ganska omgående för att brödet ska vara mjukt och fräscht. Ska du plasta in rullen och förvara i kyl en stund före servering är det smartast att klicka hummusen över grönsakerna istället så fungerar salladen som en barriär mot brödet och rullen håller sig fräsch längre.