stäng av

Ingredienser

  • 1 Tunnbröd
  • ½ dl matvete
  • ½ tsk gurkmeja
  • ¾ dl gröna ärtor, förvällda
  • 12½ g smör
  • 2 salladsblad, t ex crispsallad
  • 150 g grillad kyckling, strimlad
  • urkärnade skurna tomater
  • ¼ hackad röd paprika
  • ¼ finhackad rödlök
  • 0.2 finhackad gurka
  • salt
1
2
3
4
5
2 röster

Tunnbrödsrulle med grillad kyckling, matvete och ärtkräm

0.95 kg CO2e/portion
35%

av rek. daglig klimatbudget

Ingredienser

  • 1 Tunnbröd
  • ½ dl matvete
  • ½ tsk gurkmeja
  • ¾ dl gröna ärtor, förvällda
  • 12½ g smör
  • 2 salladsblad, t ex crispsallad
  • 150 g grillad kyckling, strimlad
  • urkärnade skurna tomater
  • ¼ hackad röd paprika
  • ¼ finhackad rödlök
  • 0.2 finhackad gurka
  • salt

Gör så här

  1. Koka matvetet enligt instruktionen på förpackningen med salt och gurkmeja. Häll av eventuellt vatten och låt svalna.
  2. Mixa de förvällda ärtorna med smör till en slät kräm, smaka av med salt.
  3. Lägg salladen i rad mitt på brödet. Fördela matvete, tomat, paprika, rödlök och gurka ovanpå salladen.
  4. Klicka över ärtpurén och lägg på den grillade kycklingen.
  5. Salta efter smak.
  6. Rulla ihop.