stäng av

Ingredienser

  • 1 Surdegstunnbröd
  • 1 romansalladsblad
  • 150 g skalad, kokt och krossad potatis
  • ½ dl kidneybönor, kokta
  • ½ dl svarta bönor, kokta
  • ½ dl sojabönor, kokta
  • ½ dl rostade hasselnötter, hackade
  • 1 tsk citron
  • ¼ dl bladpersilja, hackad
  • 1 msk färsk oregano
  • 1 msk olivolja
  • salt
1
2
3
4
5
3 röster

Tunnbrödsrulle med bönor, potatis och nötter

0.15 kg CO2e/portion
5%

av rek. daglig klimatbudget

Förslag på bröd

Ingredienser

  • 1 Surdegstunnbröd
  • 1 romansalladsblad
  • 150 g skalad, kokt och krossad potatis
  • ½ dl kidneybönor, kokta
  • ½ dl svarta bönor, kokta
  • ½ dl sojabönor, kokta
  • ½ dl rostade hasselnötter, hackade
  • 1 tsk citron
  • ¼ dl bladpersilja, hackad
  • 1 msk färsk oregano
  • 1 msk olivolja
  • salt

Gör så här

  1. Lägg salladen i rad mitt på brödet.
  2. Blanda potatis, bönor, hasselnötter, citron, örter och olivolja i en bunke.
  3. Smaka av med salt.
  4. Fördela blandningen ovanpå salladen. Rulla ihop.