Tillbaka

Nationaldagsmörgåstårta med sockerärter och avokado


Fyllning 1: Koka äggen i 8 minuter och spola det kallt. Hacka och blanda med övriga ingredienser. Låt stå i kylen.

Fyllning 3 (ska stå längre än fyllning två därför gör vi den först): Riv pepparroten på den fina sidan av rivjärnet. Skala gurkan och gröp ur den. Hacka gurka, dill och blanda ihop allt i en skål. Låt stå.

Fyllning 2: Hacka rödlöken mycket fint. Dela och kärna ur avokadon och mosa den i en skål. Tillsätt övriga ingredienser.

Topping: Koka sockerärterna i saltat vatten i ungefär 1-2 minuter. Spola kalla. Rör ihop crème fraiche med färskost, salt och peppar. Skala 8 tunna skivor av gurkan med en potatisskalare. Skiva rödlöken i mycket tunna halvmånar och hacka gräslöken. Skiva rädisorna i tunna skivor och lägg i en skål med vatten.

Montering: Bred ut fyllning 1 på ett polarbröd. Toppa med ett till polarbröd och bred på fyllning 2. Toppa med ett till bröd och bred på fyllning 3. Toppa med den sista biten bröd och bred på crème fraichen och färskostblandningen.

Låt tårtan stå i 15 minuter så att smakerna hinner sätta sig i brödet.

Topping: Rulla ihop gurkremsorna och lägg ut på toppen. Lägg även ut sockerärterna och rödlöken. Fördela rädisorna över tårtan. Strö över hackad gräslök och krasse över allt. Strö över solroskärnorna och sesamfrön. På med rivet citronskal, några droppar olivolja samt salt och peppar. Avsluta med att strö blombladen över tårtan. Klart!

 

 

 

Du kan enkelt följa med i filmerna och göra recepten själv hemma!

Ingredienser

8-10 personer

8 st Polarbröd Jubileumskaka

Fyllning 1:
1,5 dl crème fraiche
2 ägg
2 tsk dijonsenap
3 msk smörgåskrasse
1 tsk citronsaft
Salt och peppra

Fyllning 2:
2 avokado
1 tsk citronsaft
3 msk crème fraiche
1 liten rödlök
Salt och peppar

Fyllning 3:
1,5 dl crème fraiche
4 msk färskriven pepparrot
3 msk hackad dill
½ gurka
Salt och peppar

Topping:
½ dl crème fraiche
200 g naturell färskost
Salt och peppar
10 tunna gurkremsor
10 st sockerärter
6-8 rädisor
1 rödlök
2 msk krasse
2 msk gräslök
Några droppar god olivolja
Rivet skal från en halv citron
Blomblad från ätbara blommor, tex violer
1 msk rostade solrosfrön
1 msk svarta sesamfrön