stäng av

Ingredienser

  • 8 Vetekaka
  • 250 g färskpotatis
  • 1 lök
  • 1 msk olivolja
  • 2 msk hackad dill
  • 2 msk hackad gräslök
  • 6 ägg
  • 50 g riven ost
  • ½ tsk salt
  • 1 paket färskost
  • 1 röd paprika
  • 1 gul paprika
  • svartpeppar
  • ruccola
  • sallad
1
2
3
4
5
8 röster

Vetekaka med färskpotatisfrittata

En matig och god macka, perfekt att ta med på utflykten!

Förslag på bröd

Vetekaka

Ingredienser

  • 8 Vetekaka
  • 250 g färskpotatis
  • 1 lök
  • 1 msk olivolja
  • 2 msk hackad dill
  • 2 msk hackad gräslök
  • 6 ägg
  • 50 g riven ost
  • ½ tsk salt
  • 1 paket färskost
  • 1 röd paprika
  • 1 gul paprika
  • svartpeppar
  • ruccola
  • sallad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 180C°.
  2. Koka potatisarna och låt svalna. Använd med fördel överbliven kall potatis!
  3. Strimla löken och stek den mjuk i olivoljan. Knäck äggen i en bunke och blanda med dill, gräslök, riven ost, salt, peppar och stekt lök.
  4. Skiva potatisen. Fodra en ugnsform med bakplåtspapper och placera ut potatisen. Häll över äggstanningen och grädda i ugnen i 20 minuter eller tills frittatan stannat. Skär den i bitar.
  5. Bred 8 st Polarbröd Vetekaka och lägg på sallad, ruccola, paprika och frittata och gör fyra stycken dubbelmackor.