stäng av

Ingredienser

  • 3 runda Polarkakor
  • 1 burk Philadelphiaost med pepparrotssmak
  • 4 hårdkokta ägg, finhackade
  • 1 block fast tofu, hackad i små tärningar
  • dl creme fraiche
  • 2 msk majonnäs
  • 2 msk dill
  • 2 msk hackad rödlök
  • 1 burk tångrom
  • 1 burk Philadelphiaost naturell
1
2
3
4
5
0 röster

Vegetarisk smörgåstårta med äggsallad och tofuskagenröra

Receptbidrag från Mikaela Liisdotter.

Ingredienser

  • 3 runda Polarkakor
  • 1 burk Philadelphiaost med pepparrotssmak
  • 4 hårdkokta ägg, finhackade
  • 1 block fast tofu, hackad i små tärningar
  • dl creme fraiche
  • 2 msk majonnäs
  • 2 msk dill
  • 2 msk hackad rödlök
  • 1 burk tångrom
  • 1 burk Philadelphiaost naturell

Gör så här

  1. Blanda en burk Philadelphiaost med pepparrotssmak med 4 hårdkokta och finhackade ägg till en röra och bred ut på första Polarkakan.
  2. Hacka ett block tofu i små tärningar och blanda med 1–2dl creme fraiche, 2 msk majonnäs, 2 msk dill, 2 msk hackad rödlök och en halv burk tångrom till en röra och bred ut på andra Polarkakan. Lägg därefter på sista kakan.
  3. Bred ut den naturella färskosten över sista Polarkakan och runt om, fäst salladsblad runt kanterna. Dekorera med grönsaker och frukt som gurkskivor, körsbärstomater, rivna morötter, vindruvor, melon, rädisor eller liknande. Ta gärna det du har hemma för att minska matsvinn.
  4. Avsluta med att klicka ut tångrom och strö gräslök eller dill över.

Fler recept med