stäng av

Ingredienser

  • 8 halvmånar Polarkaka
  • Fetaost- och spenatröra
  • 4 dl grekisk youghurt
  • 300 g fetaost
  • 125 g babyspenat
  • Rivet skal av en halv citron
  • Salt och svartpeppar
  • Äggröra med smörgåskrasse
  • 6 kokta ägg
  • 1 ask smörgåskrasse
  • 2 dl majonnäs
  • Salt och svartpeppar
  • Picklesröra
  • 300 g färskost
  • 2 dl pickles
  • Garnering
  • 200 g groddar i olika färger och former
  • 1 gurka
  • 1 knippe rädisor
  • 100 g salladsskott
1
2
3
4
5
29 röster

Vegetarisk påsktårta

En smörgåstårta med mycket smak av ost och grönt.
Receptet är tillagat på åtta halvmånar Polarkaka, en förpackning

Förslag på bröd

Polarkaka

Ingredienser

  • 8 halvmånar Polarkaka
  • Fetaost- och spenatröra
  • 4 dl grekisk youghurt
  • 300 g fetaost
  • 125 g babyspenat
  • Rivet skal av en halv citron
  • Salt och svartpeppar
  • Äggröra med smörgåskrasse
  • 6 kokta ägg
  • 1 ask smörgåskrasse
  • 2 dl majonnäs
  • Salt och svartpeppar
  • Picklesröra
  • 300 g färskost
  • 2 dl pickles
  • Garnering
  • 200 g groddar i olika färger och former
  • 1 gurka
  • 1 knippe rädisor
  • 100 g salladsskott

Gör så här

Fetaost och spenatröra

  1. Lägg alla ingredienser i en matberedare och mixa samman grovt. Smaka av med salt och peppar.

Äggröra med krasse

  1. Skala och finhacka äggen och blanda med majonnäs. Klipp ner krasse och smaka av med salt och peppar.

Picklesröra

  1. Finhacka pickles och blanda samman med färskosten. Addera eventuellt en nypa salt.

Montering

  1. Lägg två brödkakor på ett serveringsfat så att det blir en rund. Bred ut picklesröran över hela rundeln.
  2. Lägg på två brödkakor till och bred ut 2/3 av fetaoströran.
  3. Lägg på två brödkakor till och bred ut äggröran.
  4. Lägg på två brödkakor till och bred ut det sista av fetaoströran.
  5. Hyvla rädisor och gurka tunt. Garnera med mycket grönt, groddar, rädisor och späda salladsskott.