stäng av

Ingredienser

  • Abisko®
  • dl majonnäs
  • 2 msk hackade örter till exempel dill, gräslök och persilja
  • salt & svartpeppar
  • 2 grönkålsblad
  • olivolja till stekning
  • 1 skiva Abisko
  • 1 msk smör
  • 125 g varmrökt lax
1
2
3
4
5
6 röster

Varmrökt lax med örtmajonnäs och grönkål

Supergoda tunnbrödssnittar till vinterns festligheter! Det går bra att byta ut laxen till räkor eller annat skaldjur.

Förslag på bröd

Abisko®

Ingredienser

  • Abisko®
  • dl majonnäs
  • 2 msk hackade örter till exempel dill, gräslök och persilja
  • salt & svartpeppar
  • 2 grönkålsblad
  • olivolja till stekning
  • 1 skiva Abisko
  • 1 msk smör
  • 125 g varmrökt lax

Gör så här

  1. Blanda majonnäsen och örterna, smaka av med salt och peppar.
  2. Skär bort stjälken från grönkålen och skär eller riv sedan ner i mindre bitar. Stek i lite olivolja tills kålen blivit lite krispig, ca 7 min.
  3. Skär brödet i mindre bitar, ca 5×5 cm.
  4. Stek brödet i smöret tills det fått en gyllene yta.
  5. Lägg upp brödet på ett serveringsfat och låt svalna.
  6. Lägg på grönkålen, en bit lax och toppa med örtmajonnäsen.