stäng av

Ingredienser

  • 1 paket Jubileumskaka
  • 5 dl förvällda kantareller
  • 2 paket bacon
  • 1 lök
  • 4 dl creme fraiche
  • 2 tomater
  • salt
  • svartpeppar
  • riven ost
  • citronpeppar
1
2
3
4
5
12 röster

Varm smörgåstårta med kantareller

Receptbidrag från Helena Hagman.

Ingredienser

  • 1 paket Jubileumskaka
  • 5 dl förvällda kantareller
  • 2 paket bacon
  • 1 lök
  • 4 dl creme fraiche
  • 2 tomater
  • salt
  • svartpeppar
  • riven ost
  • citronpeppar

Gör så här

  1. Klipp baconet i små bitar, stek dem tillsammans med kantarellerna och den finhackade löken. Blanda med creme fraichen, salt och peppar.
  2. Varva smeten på de fyra jubileumskakorna, ovanpå det sista lagret med smet läggs skivade tomater. Krydda gärna med citronpeppar. Strö därefter på osten.
  3. Gratinera i ugn på 175 grader ca 15 minuter, slå på grillfunktionen de sista minuterna.
  4. Smaklig måltid.

Fler recept med