stäng av

Ingredienser

  • 2 paket Jubileumskaka
  • 3 paket bacon
  • 1 purjolök
  • dl cream fraiche
  • ½ grönsaksbuljong
  • 6 msk chilisås
  • salt
  • peppar
  • riven ost
  • tomater
1
2
3
4
5
0 röster

Varm smörgåstårta

Receptförslag från Lina Gustavsson.

Ingredienser

  • 2 paket Jubileumskaka
  • 3 paket bacon
  • 1 purjolök
  • dl cream fraiche
  • ½ grönsaksbuljong
  • 6 msk chilisås
  • salt
  • peppar
  • riven ost
  • tomater

Gör så här

  1. Sätt på ugnen på 200 grader.
  2. Skär bacon och purjolök i små bitar. Stek bacon och efter en minut, lägg ned purjolöken i stekpannan. Lägg i cream fraiche och rör om. När det börja puttra, i med chilisås och grönsaksbuljong. Smaka av och tillsätt salt och peppar efter smak.
  3. Låt såsen stå och puttra och lägg fram en plåt med bakplåtspapper. Lägg ut brödet på plåten i en cirkelform. Du behöver bara 3 lager bröd.
  4. Lägg hälften av fyllningen uppe på första lagret bröd, sedan lägger du ett brödlager till och på med sista fyllningen.
  5. Lägg sista brödet högst upp. Skär tomater och lägg uppe på och sedan riven ost.
  6. In i ugnen i ca 10 min. Osten ska smält och brödet fått lite färg. Ta ut den och det är bara att hugga in. Smaklig måltid!

Fler recept med