stäng av

Ingredienser

  • 1 paket Jubileumskaka
  • 1 burk kräftstjärtar i lag
  • 200 g kallrökt lax
  • 6 dl creme fraiche
  • 1 dl kesella
  • 400 g färskost
  • 5 msk hackad dill
  • salt
  • peppar
  • 1000 g handskalade räkor (hackade)
  • 5 hackade ägg
  • 1 burk fiskrom (modell större)
  • 1 dl majonnäs
  • färsk pepparrot efter smak, plus färsk riven på sidan för den som vill ha mer
  • grovriven gurka
  • ärtskott
  • citron
  • gräslök
  • dill till garnering
  • persilja
1
2
3
4
5
10 röster

Välkommen till min örtagård

Receptbidrag från Lenita Nilsson.

Ingredienser

  • 1 paket Jubileumskaka
  • 1 burk kräftstjärtar i lag
  • 200 g kallrökt lax
  • 6 dl creme fraiche
  • 1 dl kesella
  • 400 g färskost
  • 5 msk hackad dill
  • salt
  • peppar
  • 1000 g handskalade räkor (hackade)
  • 5 hackade ägg
  • 1 burk fiskrom (modell större)
  • 1 dl majonnäs
  • färsk pepparrot efter smak, plus färsk riven på sidan för den som vill ha mer
  • grovriven gurka
  • ärtskott
  • citron
  • gräslök
  • dill till garnering
  • persilja

Gör så här

  1. Första lagret: Häll av laget från kräftstjärtarna och hacka dem. Hacka även den kallrökta laxen och blanda med 2 dl creme fraiche, 1 dl kesella, 200g färskost, 2–3 msk hackad dill samt salt och peppar.
  2. Andra lagret: Blanda 500 g handskalade och hackade räkor med hårdkokta och hackade ägg, fiskrom, 2 dl creme fraiche, 1 dl majonnäs, färsk pepparrot efter smak, 2–3 msk hackad dill samt salt och peppar.
  3. Bred varsin topping på varsitt lager. Ta sista delen Jubileumskaka och lägg den upp och ned för en slät yta.
  4. Topping: Blanda 200 g färskost, 2 dl creme fraiche och bred över hela smörgåstårtan. Ta den rivna och avrunna gurkan och klä in tårtan, antingen hela, kanter eller toppen. Tryck fast ärtskott runt hela tårtan och toppa med alla gräslök, dill och persilja, 500 g handskalade räkor och citron.

Fler recept med