stäng av

Ingredienser

  • 2 förpackningar Jubileumskaka
  • 5 dl creme fraiche
  • 1 burk Hellmanns majonnäs
  • 2 avrunna burkar tonfisk i vatten
  • 1 liten finhackad purjolök
  • 1 finhackat grönt äpple
  • salt
  • peppar
  • aromat efter smak
  • 2 påsar frysta räkor med skal eller en burk handskalade lyxräkor
  • 2 tärnade gurkor
  • 4 hackade hårdkokta ägg
1
2
3
4
5
0 röster

Tonsäker tonfisktårta

Receptbidrag från Linnea Lööf.

Ingredienser

  • 2 förpackningar Jubileumskaka
  • 5 dl creme fraiche
  • 1 burk Hellmanns majonnäs
  • 2 avrunna burkar tonfisk i vatten
  • 1 liten finhackad purjolök
  • 1 finhackat grönt äpple
  • salt
  • peppar
  • aromat efter smak
  • 2 påsar frysta räkor med skal eller en burk handskalade lyxräkor
  • 2 tärnade gurkor
  • 4 hackade hårdkokta ägg

Gör så här

  1. Fyllning: Blanda creme fraiche, majonnäs (spara ett par matskedar till det översta lagret), tonfisk, purjolök, grönt äpple, salt, peppar och aromat efter smak.
  2. Varva fyllningen med bröd till en tårta.
  3. Bred på ett tunt lager majonnäs på toppen innan garneringen.
  4. Lägg räkorna i mitten, de hackade äggen i en cirkel runtom och den tärnade gurkan i en cirkel ytterst.
  5. Voilà, ät och njut! Inga sura miner på det kalaset.

Fler recept med