stäng av

Ingredienser

  • 2 halvmånar Jubileumskaka
  • 1 dl kaffelikör
  • 2 dl kall espresso
  • Mascarponekräm:
  • 2 äggvitor
  • 4 äggulor
  • dl strösocker
  • 2 dl vispgrädde
  • 500 g mascarpone
  • Till servering:
  • Kakao
  • Jordgubbar
1
2
3
4
5
0 röster

Tiramisu med färska jordgubbar

God dessert som är perfekt att göra till många när den kan tillagas dagen innan servering. Ställ in i kylen över natten och servera tiramisun pudrad med kakao och färska jordgubbar.

Förslag på bröd

Jubileumskaka

Ingredienser

  • 2 halvmånar Jubileumskaka
  • 1 dl kaffelikör
  • 2 dl kall espresso
  • Mascarponekräm:
  • 2 äggvitor
  • 4 äggulor
  • dl strösocker
  • 2 dl vispgrädde
  • 500 g mascarpone
  • Till servering:
  • Kakao
  • Jordgubbar

Gör så här

  1. Börja med att skära ner brödet i mindre stavar, ca 2 cm breda.
  2. Blanda likör och espresso.
  3. Lägg ut allt bröd i botten av en form med kanter.
  4. Häll likörblandningen över brödet och ställ åt sidan.

Mascarponekräm

  1. Börja med att vispa äggvitorna till ett hårt skum, ställ åt sidan.
  2. Vispa äggulor och socker vitt och fluffigt i en ny bunke.
  3. Vispa grädden i ytterligare en bunke
  4. Blanda ner mascarponen i äggulesmeten, blanda sedan ner grädden.
  5. Vänd sist ner den vispade äggvitan med slickepott och blanda ordentligt

Montering

  1. Lägg ut hälften av brödet i en form så det täcker botten.
  2. Använd en stekspade så de inte går sönder när man lyfter dem.
  3. Bred ut hälften av smeten, lägg sedan på resten av bröden och bred på det sista av smeten.
  4. Låt stå i kylskåp minst 6 timmar innan servering, gärna över natten.

Servering

  1. Sikta över kakao och servera tillsammans med färska jordgubbar.