stäng av

Ingredienser

  • 6 halvmånar Polarkaka
  • 200 g naturell färskost
  • 100 g färskost tomat
  • 2 nävar hackad ruccola
  • 70 g strimlad salami napoli
  • 2 hackade salladslökar
  • 5 dl creme fraiche
  • 2 dl strimlade soltorkade tomater
  • 2 nävar hackad babyspenat
  • 1 paket fetaost
  • 3 dl vispad grädde
  • salt
  • peppar
1
2
3
4
5
0 röster

Succétårta med italienska smaker

Receptbidrag från Ronja Malm.

Ingredienser

  • 6 halvmånar Polarkaka
  • 200 g naturell färskost
  • 100 g färskost tomat
  • 2 nävar hackad ruccola
  • 70 g strimlad salami napoli
  • 2 hackade salladslökar
  • 5 dl creme fraiche
  • 2 dl strimlade soltorkade tomater
  • 2 nävar hackad babyspenat
  • 1 paket fetaost
  • 3 dl vispad grädde
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Fyllning 1: Vispa lätt ihop naturell färskost och färskost tomat. Strimla och blanda i salamin, hackad ruccola och hackad salladslök. Rör om och smaka av med salt och peppar. Bred ut på en bottnen av 2 halvmånar Polarkaka. Fördela jämt och lägg sedan på nästa botten av 2 halvmånar Polarkaka.
  2. Fyllning 2: Rör ihop 3 dl creme fraiche med strimlade soltorkade tomater, hackad babyspenat och smulad fetaost. Smaka av med salt och peppar. Bred ut. Lägg på sista botten.
  3. Garnering: Vispa grädde till lagom fast konsistens – den ska ej vara rinnig. Blanda grädden med 2 dl creme fraiche och smaka av med salt och peppar. Bred ut över tårtan, både på toppen och kanter.
  4. Garnera sedan med ruccola, cocktailtomater, oliver, minimozzarella, parmaskinka och salami. Mängd efter smak. Avsluta med att ha på oreganokrydda över hela tårtan.

Fler recept med