stäng av

Ingredienser

  • 6 halvmånar Jubileumskaka
  • bregott
  • 5 dl vispad vispgrädde
  • 5 dl majonnäs, egengjord eller Hellmans
  • 6 ägg, hårdkokta och hackade
  • burkar ansjovis, finhackade filéer
  • 1 knippe hackad gräslök
  • 1 stor finhackad schalottenlök
  • 2 burkar salladskrabba, häll av spadet
  • 2 stjälkar selleri, finhackade
  • 1 stort knippe dill, finhackad
  • msk dijonsenap
  • 1 citron, zest
1
2
3
4
5
1 röst

Sofi Royal

Receptbidrag från Sofi Warenfalk.

Ingredienser

  • 6 halvmånar Jubileumskaka
  • bregott
  • 5 dl vispad vispgrädde
  • 5 dl majonnäs, egengjord eller Hellmans
  • 6 ägg, hårdkokta och hackade
  • burkar ansjovis, finhackade filéer
  • 1 knippe hackad gräslök
  • 1 stor finhackad schalottenlök
  • 2 burkar salladskrabba, häll av spadet
  • 2 stjälkar selleri, finhackade
  • 1 stort knippe dill, finhackad
  • msk dijonsenap
  • 1 citron, zest

Gör så här

  1. Blanda en gräddmajonnäs med 5 dl vispad grädde och 5 dl majonnäs.
  2. Fylling 1: Blanda hackade ägg, 1–2 burkar ansjovis, gräslök, schalottenlök och 1 slev gräddmajonnäs.
  3. Fylling 2: Blanda salladskrabba, selleri, dill, dijonsenap, citronzest och 1 slev gräddmajonnäs.
  4. Sammansättning: Bred alla bröd med bregott och lägg i en rund form. Toppa med fyllning 1, lägg på ett bröd, fyllning 2, bröd och sedan gräddmajonnäs runt hela tårtan.
  5. Låt gärna vila över natten för att smakerna ska sätta sig.
  6. Klä tårtan med gurka hyvlad på längden på mandolin – lägg som en vackert väv. Dekorera med spritsad majonnäs, citronskivor, rädisa, cocktailtomater dillkvistar, forellrom och svarta sesamfrön.
  7. Smaklig spis!

Fler recept med